21 frikandellen op Belgisch Kampioenschap frikandellen eten – Snacknieuws
Snacknieuws

21 frikandellen op Belgisch Kampioenschap frikandellen eten

Frituurpannen FrikandelleneetwedstrijdAfgelopen zondag was het Belgisch Kampioenschap curryworst eten. Wij kennen de snack “gewoon” als frikandel. Wie eet er zoveel mogelijk frikandellen in een uur tijd?

De wedstrijd werd gehouden in het Belgische Bocholt. De winnaar mocht naast de roem, een trofee ook een citytrip in ontvangst nemen.

Gewapend met een flinke portie frikandellen en een flesje water gingen de deelnemers op zondag 19 augustus van start. Met 21 frikandellen won Rik Nauwelaerts de wedstrijd en de prijzen.

Hieronder het podium van het Belgisch Kampioenschap curryworst eten:

Eerste plaats – Rik Nauwelaerts met 21 frikandellen

Tweede plaats – Joris vanden Bergh met 16,5 frikandellen

Derde plaats – Robert Hommersom met 11 frikandellen

21 frikandellen staat gelijk aan zo’n 3,8 meter frikandel en 1,7 kilo vlees! Het is overigens geen record dat staat al jaren op 47 frikandellen.

Voor u geselecteerd

Hotdog voor Rode Duivels Voor het Nederlands Elftal liep de kwalificatie van het EK voetbal uit op een deceptie. Maar onze zuiderburen, die het stukken beter doen, lopen daar ...
Een glutenvrije frikandel? Ja, die bestaat! Een glutenvrije frikandel? Ja, die bestaat. Een standaard frikandel kan door paneermeel en/of sojasaus gluten bevatten. Door een specifieke bereiding ...
Belgische kok op zoek naar oorsprong patat De Belgische tv-kok Jeroen Meus werkt aan een nieuw programma “De patat”. De kok gaat in dit programma op zoek naar de oorsprong van patat en andere (...
België krijgt Burger King en Whopper België gaat toch nog kennismaken met de Whopper en Burger King. Kharis Capital, in een aantal landen hoofdfranchisehouder van Burger King, neemt 101 B...
Gijs’ Smulfestijn niet meer verkrijgbaar bij... Een klassieker op het menu van de afdeling is niet meer verkrijgbaar. Het Gijs' Smulfestijn bestaande uit een patatje, frikandel, kroket en drankje zi...

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *