De jacht op suikers in barbecuesaus is geopend – Snacknieuws
Snacknieuws

Barbecuesaus

De jacht op suikers in barbecuesaus is geopend

BarbecuesausDe jacht op (verborgen) suikers is geopend. Albert Heijn kondigde onlangs aan om bepaalde energiedrankjes niet meer te verkopen en nu moet ook barbecuesaus het ontgelden. Er blijkt namelijk gemiddeld zeven suikerklontjes te zitten in honderd milliliter barbecuesaus.

Suiker
Deze constatering werd gedaan door Foodwatch nadat er 42 barbecuesauzen zijn onderzocht. De sauzen bestaan voor een kwart tot een derde uit suiker. Overigens, en dat is zeker niet onbelangrijk, is suiker altijd een belangrijk ingrediënt van barbecuesaus.

Obesitasepidemie
De grootste boosdoener is Smooth & Smokey Barbecue Sweet van Heinz met 48,2 gram suiker per 100 ml, dat zijn 12 suikerklontjes. Foodwatch is van mening dat de voedingsindustrie onnodig veel suiker toevoegt aan producten. Door de Wereldgezondheidsorganisatie werd een obesitasepidemie geconstateerd, de verborgen suikers zijn daarvan een belangrijke oorzaak.

Voor u geselecteerd

Waarom de laatste bonbon het lekkerste is Het klinkt heel herkenbaar, de doos bonbons is bijna op maar er zit er nog eentje in. Dan genieten we extra van de laatste bonbon. Een onderzoek van e...
Op deze drie momenten snacken we het liefst Het Britse voedingssupplementenbedrijf Forza Supplements deed onderzoek naar de momenten waarop we het meest verlangen naar een snack. Dit blijkt op d...
Snacks van collega’s maken ons dik Uit een enquête van de Britse kledingketen 'High & Mighty' blijkt dat 42% van de respondenten met een kantoorbaan per jaar zo’n 6 kilo aankomt. Di...
Kinderen eten van bekende snacks minder Zeventig kinderen in de leeftijd van elf en twaalf hebben meegedaan aan een onderzoek over snacks. De kinderen werd gevraagd hoe vol ze dachten te rak...
Vrouwen liegen over eten van snacks Uit een enquête die gehouden is onder 3.000 Britten blijkt dat de gemiddelde vrouw jaarlijks 474 keer liegt over de hoeveelheid eten, het eten van sna...

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *