Hoeveelheid zout in fastfood per land verschillend – Snacknieuws
Snacknieuws

Hoeveelheid zout in fastfood per land verschillend

Volgens een onderzoek in de Canadian Medical Association Journal is de hoeveelheid zout in fastfood per land verschillend. Het onderzoek werd gedaan in de landen: Australië, Canada, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Zoutniveau van producten
Voor het onderzoek werden verschillende producten van McDonald’s, Burger King, Domino’s Pizza, Subway, Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut met andere landen vergeleken. De onderzoekers keken naar het zoutniveau van pizza’s, frieten, broodjes, hamburgers, salades, kip en ontbijtproducten. Alle gegevens werden verzameld via de websites van de fastfoodketens.

Kip het zoutst
De onderzoekers kwamen er achter dat de kipproducten het meeste zout bevatten en salades het minst. Volgens een woordvoerder van McDonald’s is de hoevelheid zout in producten van McDonald’s sinds 2010 met 10% verlaagd. Tot 2015 gaat McDonald’s het percentage zout nog eens verlagen met 15%.

Hieronder een vergelijking van de hoeveelheid zout in McNuggets (McDonald’s) in verschillende landen:

Verenigde staten – 1,6 gram zout (640 milligram natrium) per 100 gram
Canada – 1,5 gram zout (600 milligram natrium) per 100 gram
Frankrijk – 1,2 gram zout (480 milligram natrium) per 100 gram
Australië – 1,1 gram zout (440 milligram natirum) per 100 gram
Nieuw-Zeeland – 1,1 gram zout (440 milligram natrium) per 100 gram
Verenigd Koninkrijk – 0,6 gram zout (240 milligram natrium) per 100 gram

1 reacties op “Hoeveelheid zout in fastfood per land verschillend

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *