Onbewust laten we bedrijfsrestaurant bepalen wat we eten – Snacknieuws
Snacknieuws

Kroketten

Onbewust laten we bedrijfsrestaurant bepalen wat we eten

Kroketten met broodOnbewust zijn we gevoelig voor veranderingen in de kantine. Haal de snoep weg bij de kassa en plaats daar appels, dan kopen we een appel. Maak gefrituurde snacks duurder en lastiger te pakken en we eten er minder van.

Dit blijkt uit een onderzoek van gezondheidsdeskundige Liesbeth Velema wat ze in dertig bedrijfsrestaurants deed. In de ene helft van de restaurants werd niets aangepast en de andere helft werden diverse aanpassingen gedaan.

It’s a trap!
Het verplaatsen, duurder maken, aanbieden van gezonde varianten en meer van dit soort aanpassingen bleken effectief. Onbewust blijken we voor de meest normale of gezonde variant te kiezen. De werknemers bleken er geen problemen te hebben. Wij zullen er echter niet meer intrappen!

Voor u geselecteerd

Luxe halalkroket van de Vries Snacks Vanuit cafetaria’s is er een grote vraag naar luxe halalkroketten: goedgevulde kroketten met vlees van dieren die geslacht zijn volgens de Islamitisch...
Eet u binnenkort een slakkenkroket? Volgens slakkenkweker Aad Mostert zijn Nederlanders geen slakkenliefhebbers. Hij probeert zijn Portugese slakken al jaren aan de Nederlandse horeca te...
De 20 meest bestelde snacks bij Thuisbezorgd Weet u nog welke snacks u dit jaar heeft laten bezorgen? Thuisbezorgd weet dat nog wel en heeft de 20 meeste bezorgde snacks in een overzichtelijk lij...
Hoeveel moet u eten bij een All you can eat restau... Iedereen die een keer naar een All you can eat restaurant is geweest heeft het zich afgevraagd: heb ik mijn entreeprijs er uitgehaald? Het televisiepr...
Hoelang moet een snack in de frituurpan? U weet het niet meer, de verpakking is al weggegooid, de nood is hoog want hoelang moet een snack in de frituurpan? Hoelang moet bijvoorbeeld een frik...

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *