Vier op de tien snackbars in Chinese handen – Snacknieuws
Snacknieuws

Vier op de tien snackbars in Chinese handen

Volgens een onderzoek gedaan door het VCHO (Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers) zijn vier op de tien snackbars in Chinese handen. De Chinese cafetaria’s worden over het algemeen gezien als goed draaiende en schone restaurants die een goede kwaliteit voedsel serveren.

In de jaren 90 kwamen de zogenaamde ‘patatchinezen’ in Nederland. Eind jaren 90 waren er zo’n 200 cafetaria’s in Chinese handen. In 2018 waren dat er zo’n 2000! Het totaal aantal cafetaria’s in Nederland is de laatste jaren gedaald naar onder de 5000. Daardoor is dus zo’n 40% in Chinese handen.

Veel Chinezen die een cafetaria starten zijn kinderen van ouders met een Chinees restaurant. De exponentiële groei is uit te leggen omdat ze snel werken, serveren, de investeringskosten in een cafetaria laag zijn en er minder specialistische koks voor nodig zijn.

Voor u geselecteerd

Chickentaria: don’t be a chicken, just eat &... Paul en Jolanda Sterkenburg hebben op heel wat plekken snacks verkocht. Zo hadden ze een cafetaria in Ede (Goofy's Corner) en gingen naar Aruba om daa...
Help het goede doel door te snacken Kwalitaria de Dirigent uit Almere behaalde een geweldige vijfde plaatst in de Cafetaria top 100. Om dit te vieren schenkt de Dirigent zondag 20 novemb...
Een frikandel als kerstboom Bij kerst denken we niet gelijk aan een frikandel. Toch heeft cafetaria ’t Pelkhuisje uit Winterswijk een kerstsnack weten te maken van een standaard ...
Serious snacks De jaarlijks terugkerende actie Serious Request, waarbij geld wordt ingezameld voor het Rode Kruis, is weer volop aan de gang. Drie dj’s van de radioz...
Uitslag Cafetaria top 100 2014 Eind oktober worden alle cafetaria-eigenaren een beetje zenuwachtig. Dit heeft niet te maken met de komst van Sinterklaas of de winterperiode. Nee, ei...

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *