10 dieren waar u een kroket van kunt maken

10 dieren waar u een kroket van kunt makenDe kroket, wie is er niet groot mee geworden? Per jaar eten we gemiddeld 25 kroketten. Gemiddeld hè. Dat betekent dat uw buurman er eentje per jaar eet en u iedere week uw lippen brandt als u in uw kroketje hapt. Maar wat voor soorten kroketten zijn er eigenlijk allemaal? Welke dieren zijn gestorven voor uw kroket?

Kroketsoorten en smaken
Van deze 10 kroketten heeft u vast weleens gehoord. Maar welke heeft u zelf gegeten?

 1. rund (en kalf)
 2. garnaal
 3. gans
 4. vis
 5. kip
 6. kalkoen
 7. paard
 8. varken
 9. lam
 10. sprinkhaan (tsja,…)
 11. slak (bah)

Dat zijn 11 soorten kroket en niet 10, zult u denken. Inderdaad, en er zijn er vast nog veel meer. Kent u zelf nog exotische of gewone kroketsoorten die niet in deze lijst mogen ontbreken? Ik ben benieuwd naar uw beestachtige smaken. Kom maarrrr…

Dick Vetter

Dick is altijd op zoek naar nieuwe snackmogelijkheden in binnen en buitenland. Hij is een echte praktijkman die al vroeg de schoolbanken verruilde voor de praktijk van de warme snackwereld.

4 gedachten over “10 dieren waar u een kroket van kunt maken

 • 2 augustus 2013 om 10:50
  Permalink

  Een slakkenkroket is erg lekker, glijdt zo je keel in.

  Beantwoorden
 • 4 augustus 2013 om 12:11
  Permalink

  wild vlees zo als hert / wildzwijn. vlees kroket . en de struisvogel kroket. kangaroe vlees kroket. dit kan in een kroket ik heb zelf deze vlees soorten gegeten net als fazant en parelhoen kan ook. ik zou zeggen kom maar op met die kroket

  Beantwoorden
 • 20 augustus 2013 om 14:07
  Permalink

  Soja. Dan hoeft het ook niet de omweg te maken via gemartelde en vroegtijdig afgeslachte dieren. Dieren…..de prachtige medebewoners van deze aarde.
  Als je hond en kat in een kroket zou stoppen, wordt de goegemeente ineens sentimenteel en gaan ze protesteren. Terwijl alle dieren ( ook een koe, een schaap, een varken) hun eigen schoonheid bezitten, mits ze in hun eigen waarde worden gelaten. Alleen werkelijk bewust -levende mensen zien deze schoonheid en genieten ervan.

  Beantwoorden
 • 13 september 2014 om 10:40
  Permalink

  Ik ken er nog wel een, de Brabants beste. Wat er in zit weet ik niet, maar hij is wel heel lekker. Mmm

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *