8 redenen waarom snacks en profvoetbal prima samengaan

Inmiddels alweer 6 jaar geleden, sprak Van der Vaart de wijze woorden dat een frikandelletje op z´n tijd best moet kunnen. Maxim Hartman brande de speler helemaal af en benadrukte de ronde contouren van de voormalige profvoetballer.


Advertentie


Onze mening weet je, een beetje frituurvet om de heupen te smeren doet een speler geen kwaad. Hierbij onze ongezouten mening over waarom snacks in het topvoetbal niet mogen ontbreken.

8 voordelen van regelmatig snacken

1. Zachter landen bij de schwalbe
Laten we eerlijk zijn, voetbal draait voor 50% om wanneer je valt en hoe geloofwaardig je valt. Een beetje vet maakt de landing zachter en voorkomt blessures. Broodnodig wanneer je de helft van de wedstrijd liggend doorbrengt.

2. Een massieve muur
Ken je dat kleine gaatje in de muur waar de bal net doorheen past? Einde verhaal met een massieve muur. Een paar kilootjes extra dichten de kleinste gaatjes en zorgen voor een massieve linie die de bal niet alleen tegenhoudt, maar tegelijkertijd weer afvuurt richting het goal van de tegenstander.

3. Zeester in het doel
Een wat vollere keeper blokkeert een groot deel van het doel. Waarom zou je springen als een zeester houding op de doellijn voldoende is om alle ballen te stoppen?

4. De derde schiet optie
Er zijn grofweg twee manieren om een doelpunt te maken, met het been en met het hoofd. Spelers met wat meer volume voegen daar een derde optie aan toe. Een stuiterbuik kan namelijk perfect een voorzet aannemen en weer afvuren richting doel.

Frituurpannen Frikandelleneetwedstrijd
Frikandellen mogen niet ontbreken op of naast het voetbalveld.

5. Bescherming van de nekspieren
Allemaal kennen we de beelden van tegen elkaar knallende hoofden bij een kopbal. Een onderkin en speknek zorgen voor een natuurlijke nekbrace waardoor de nekspieren meer ondersteuning krijgen. Ideaal om nekblessures te voorkomen.

6. Iedereen wordt er blij van
Het nummer ´Liever te dik in de kist´ gaat er uitvoerig over. Van lekker eten worden we allemaal gelukkig. Voetballers, supporters, iedereen is gebaat bij de lekkere dopamine kick die we van snacks krijgen. Niks mis mee toch?

7. Grotere voetbalshirts
De grotere voetbalshirts die nodig zullen zijn leveren een positieve bijdrage aan de economie. Meer stof betekent meer werk en zo kunnen we allemaal weer eten.

8. Zitplekken worden schaarser
In het stadion kan een snackje hier en daar ook geen kwaad. De verkoop op zich is natuurlijk al lekker maar ook de zitplekken worden schaarser. Supporters hebben straks allemaal 1,5 stoeltje nodig, genoeg reden dus om de prijs van de seizoenkaart omhoog te gooien!

De opkomst van snack wedstrijden
In de afgelopen jaren is de aandacht voor snacken in Nederland net als in Amerika flink toegenomen, zo zijn er ware kampioenschappen frikandellen eten en andere eetwedstrijden. Het geld dat er omgaat in dit soort competities is beperkt, ervan leven gaat dus niet.

Volgens bookmaker expert Sander van Bettingbonus.com is het vooralsnog niet mogelijk om te wedden op eetwedstrijden. Als dat verandert zou er een stuk meer geld kunnen gaan rollen in de snackindustrie. Wanneer spelers multi-inzetbaar worden als voetballer, sumo worstelaar en voor snack wedstrijden zullen bookmakers daar volgens hem in ieder geval heel blij van worden.

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *