Baanbrekend Duits onderzoek: “Friet populair bij kindermenu’s”

Baanbrekend Duits onderzoek Friet populair bij kindermenu's.jpegDuitsers hebben geen humor, maar wel friet. In een onlangs gehouden onderzoek door de Consumentencentrale van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen is het kindermenu in 51 restaurants, fastfoodketens en winkels onder de loep genomen. De conclusie zal u niet verbazen: kinderen houden van friet. Echt waar. Maar er is meer opvallend nieuws.


Advertentie


Verse snacks
Aan het woord laten we Klaus Müller, onderzoeksdirecteur, die betaald wordt om dit soort onderzoeken te houden. ‘In plaats van vers fruit en verse groenten bevat een kindermenu in restaurants en winkelketens over het algemeen gefrituurd en gepaneerd eten.’ Eerlijk gezegd denk ik dat u dit al wist. U gaat immers niet naar een cafetaria voor een verse sinaasappel. Omgekeerd verwacht u waarschijnlijk ook niet een frikandel speciaal bij de groenteboer. Klaus heeft dus gelijk. Of niet?

Onthulling
De Duitse onderzoeker heeft nog meer ehhhh… schokkende onthullingen. ‘Te vet, te calorierijk en een te klein aandeel aan verse levensmiddelen’, luidt het oordeel over 28 van de 51 geteste kindermenu’s. ‘60 procent van de menu’s bevat friet‘. Bij de friet eten Duitse kinderen vaak ketchup, mayonaise, kipnuggets, hamburgers, vissticks en mini-schnitzels. Tsjongejonge, goed dat dit eens onderzocht is want anders zouden u en ik dit niet weten.

Lachwekkend
De Duitsers hebben een lachwekkend onderzoek gehouden vol met open deuren. Natuurlijk moeten kinderen gezond opgroeien en niet te vaak vet eten. Maar als u weet dat u al een grootverbruiker bent in snackland als u 1 keer per maand een cafetaria bezoekt dan zal het wel loslopen met die Duitse kindertjes. “Genießen Sie köstliche Snacks, bitte!”

Dick Vetter

Dick is altijd op zoek naar nieuwe snackmogelijkheden in binnen en buitenland. Hij is een echte praktijkman die al vroeg de schoolbanken verruilde voor de praktijk van de warme snackwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *