Ballentent en engerds, voor elk wat wils

Kerstballen BerlijnMeestal kijk ik op een Duitse kerstmarkt niet verder dan dat die verrukkelijke bockworst lang is maar ik had deze keer de redactie beloofd met iets nieuws te komen. Dus keek ik met belangstelling naar de dames die met feestlichtjes in de ogen hun appetijtelijke ballen aan het rangschikken waren op een kerstmarkt in Berlijn.

Rothenburger Schneeball
Twaalf soorten hadden ze in de aanbieding allen varianten op de originele Rothenburger Schneeball: een deegkoek die verslavend smaakt en in Nederland nog niet zo bekend is. Want heeft u wel eens gehoord van Bailey ballen, of kent u deze sneeuwballen met Champagne-truffel smaak of vindt u die ballen met een Pistache marsepein vulling ozo lekker…?

Kerstballen Berlijn

Echt eng
Gefrituurde engerdNiet veel verder kwam ik bij een kraam met als specialiteit gefrituurde bloemkool. Het moet ook niet gekker worden dacht ik nog maar gelukkig waren er verzachtende omstandigheden de bloemkool was in bierdeeg gerold en je kon deze gefrituurde engerd ook nog met knoflooksaus krijgen.

Dus mocht u nog naar een kerstmarkt afreizen kijk eens verder dan de eeuwige bockworst en verbaas u over het aanbod van al die over het algemeen warme etenswaren.

Dames met ballen

Kerstballen Berlijn

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *