Winnaar NK Lekkerste Burger 2024

Burger met Spaanse invloeden wint NK Lekkerste burger 2024

Winnende NK Lekkerste Burger 2024Ter Marsch & Co, het befaamde burgerboetiek met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam, heeft opnieuw de hoogste eer behaald tijdens het NK Lekkerste Burger 2024 op de Horecava. Andy Hoogvliets, de trotse vertegenwoordiger van Ter Marsch & Co Rotterdam, ging naar huis met het goud en voegde zo een nieuwe beker toe aan de prijzenkast van deze burgerboetiek.

“Eigenlijk ben ik verbaasd,” deelt Andy Hoogvliets zijn gevoelens over de overwinning. “De competitie zag er namelijk zeer sterk uit met veel nieuwe smaken. Maar de blijdschap overheerst, want winnen is winnen en winnen is leuk.” De Spaanse invloed in hun winnende creatie, genaamd La Fiesta de Carne, gaf de doorslag volgens Hoogvliets. “Het is een Spaanse burger, dus daar hoort temperament bij in de vorm van een beetje pittigheid.”

La Fiesta de Carne: een culinaire ervaring in een broodje
La Fiesta de Carne, de prijswinnende burger, is samengesteld met hoogwaardige ingrediënten. De burger bevat onder andere Spaanse Black Angus van Miquel Vergara, 24 maanden gerijpte Gran Reserva Serranoham, ketchup van Piment d’Espelette, custard van Manchego-kaas, Andaluz-crème en een venkelsalade. Het is de perfecte balans van zoet, zout en zuur, zoals Hoogvliets benadrukt.

Winnende NK Lekkerste Burger 2024

De jury was het snel eens over de kwaliteiten van La Fiesta de Carne. “Ten eerste was de smaak van het vlees zelf erg goed. En de combinatie van alle ingrediënten werkte perfect, met een klein beetje pittigheid. De burger zag er ook nog eens prachtig uit – Instagrammable – en was handzaam.”

Meerdere Prijzen voor Ter Marsch & Co
Ter Marsch & Co is geen onbekende op wedstrijdpodia, zowel nationaal als internationaal. Eerdere overwinningen zijn behaald tijdens het NK Loaded Fries en het NK Lekkerste Burger in 2020. Het recente goud voor La Fiesta de Carne voegt zich bij de indrukwekkende lijst van prijzen voor deze boetiek.

Top 3 van het NK Lekkerste Burger 2024:

  1. Andy Hoogvliets, Ter Marsch & Co Rotterdam
  2. Danielle Touwslager, Dammers Tap Schiphol (HMSHost)
  3. Ferlyan Palimbong, Podomoro Spakenburg

De jury bestond uit Hans van Dijk (docent SVO vakopleiding food), Gertjan Kiers (vleesspecialist bij G en B vis en vlees) en Mark Klip van Liebherr. De deelnemers werden beoordeeld op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs, naast hygiëne en efficiëntie.

Top 3 NK Lekkerste Burger 2024

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *