Boloschijf

De bolognese schijf van de Bruine Fruitschaal

BoloschijfMooie verhalen beginnen niet met een salade maar met een fles whiskey. Zo ook het verhaal van het ontstaan van de Bruine Fruitschaal. De Bruine Fruitschaal is een nieuwe leverancier van snacks met onder meer een bolognese schijf.

Het begon dus allemaal met de fles whiskey en twee vrienden die aan het filosoferen waren over de snackcultuur. Het eerlijk presenteren van snacks, maar dan niet op een biologische manier, maar door eerlijke verwoording van wat de snack daadwerkelijk is: ‘’de dikke vette tering burger’’. De vrienden kwamen tot de conclusie dat ze zochten naar authenticiteit in de snackcultuur. Zo werd de Bruine Fruitschaal gestart waarbij de naam slaat op schaal waar de snacks op liggen.

Italiaanse keuken
In de zoektocht naar nieuwe snacks kwam Jornt Weersing (een van de twee vrienden) op het idee om bestaande producten te combineren. Zo werd er gekeken naar de Italiaanse keuken. Waarom zijn er wel allerlei gefrituurde snacks uit de Aziatische keuken maar geen uit de Italiaanse? Zo werd de bolognese schijf bedacht en is daarmee de Italiaanse versie van de bamischijf.

Boloschijf

De Neushoorn
Als eerste verkooppunt werd in overleg gekozen voor de Neushoorn in Leeuwarden, wat een poppodium, school en restaurant is. Een prima begin. Paul, de chef-kok van de Neushoorn, gaf een aantal tips en na een paar pogingen was daar de Boloschijf.

Vegetarisch
De Boloschijf is vegetarisch en gemaakt van tomatensaus, bouillon, groene linzen, spaghetti, smeltkaas, groenten (wortel, ui, bleekselderij, Knoflook), chili peper. Meer weten over de Bruine Fruitschaal of de Boloschijf? Kijk dan op hun Facebookpagina.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *