De discodel

De discodelEen tijdje geleden werd mij verteld dat er een hele bijzondere snack alleen in Nijmegen te krijgen is: de discodel. Deze snack is een frikandel met mayonaise en discodip. Ik was erg nieuwsgierig naar deze merkwaardige combinatie en besloot af te reizen naar Nijmegen om deze kleurrijke frikandel eens te proeven.

De discodel is verkrijgbaar in de cafetaria Keizer Karelplein, een paar minuten lopen vanaf het station. Ondanks dat de snack (nog) niet op de menukaart staat, wist de uitbater meteen welke snack ik en mijn metgezel bedoelden bij het bestellen. Na een paar minuten wachten werd dan eindelijk de unieke snack geserveerd.

Zoete smaak 
Toegegeven, van tevoren had ik geen hoge verwachtingen van de Nijmeegse snack. Des te groter was de verrassing voor mijn smaakpapillen bij de eerste hap. De discodel blijkt erg lekker te zijn! Door de vrij zoete mayonaise is de zoetheid van de discodip nauwelijks meer te proeven. De gekleurde suikerbolletjes hebben geen sterke smaak en zijn juist door hun harde en kleine structuur een leuke toevoeging aan de frikandel met mayonaise.

De discodel
De discodel is een unieke snack bestaande uit: een frikandel met mayonaise en discodip.

Studenten vinden de discodel uit
U vraagt zich natuurlijk af wie ooit op het idee is gekomen om discodip toe te voegen aan een frikandel met mayonaise. Drie Nijmeegse studenten wilden de slogan van de FEBO “jij bestelt het, wij hebben het” op de proef stellen. Softijsjes met satésaus en frietjes met mosterd werden getest. Uiteindelijk bleek de frikandel met mayonaise en discodip de enige lekkere snack te zijn. Inmiddels is de discodel niet meer in de FEBO verkrijgbaar en moeten liefhebbers dus naar het Karel Keizerplein.

Mocht u een keer in Nijmegen komen dan raad ik u zeker aan om deze originele snack eens te proberen.

— Update 11 maart 2016
Naar we hebben begrepen heeft de Febo in Nijmegen de discodel nog steeds in het assortiment. En als u het lief vraagt kunt u de discodel misschien ook bij andere Febo’s krijgen.

Poster discodel
De discodel poster – ans-online.nl

Evi Janse de Jonge

Evi Janse de Jonge koos voor snacks in plaats van een modellencarrière. Brengt haar enthousiasme over snacks graag over op anderen.

3 gedachten over “De discodel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *