frikandel

De Krokodel is een frikandel en kroket in één

krokodelEen krokante frikandel kennen we wel, dat is de Viandel (deze snack kennen we ook als de Krokidel). Maar de omgekeerde variant, een kroket met frikandel heeft nog niet eerder het levenslicht gezien. Tot nu dan. Want de Krokodel is geboren.

Krokodel – Het beste van twee werelden
De Krokodel is dus een combinatie van de populairste Nederlandse snacks: een frikandel en een kroket. De snack is niet toevallig op dit moment bedacht. Aankomende vrijdag, 16 september is de Frikandellendisco een evenement in Café Sanders in Amsterdam. Tijdens dit disco evenement staat de frikandel centraal. Zo kunnen gasten er discodellen eten, maar ook een frikandel speciaal, pizza frikandel of frikandelijs. De Krokodel is dus een mooie toevoeging aan de rijke frikandellen menukaart.

De kroket gevuld met frikandellen ragout is door de recente introductie beperkt aanwezig. Dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

krokodel
De Krokodel – Een kroket met ragout van frikandellen.

Het idee
Het idee van de frikandellenkroket komt van Jeroen Balkenende en Freek Haverman. Deze mannen proberen het carnaval naar Amsterdam te halen en staan nu dus ook aan de basis voor een nieuwe snacksensatie. Met hun idee klopten ze aan bij chefkok Guillaume de Beer die gelijk enthousiast reageerde. Na wat brainstormen en probeersels werd de Krokodel bedacht.

 

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “De Krokodel is een frikandel en kroket in één

 1. Nu wil ik niet heel vervelend doen met betrekking tot dit fantastische initiatief, maar de bewering dat de krokodel niet eerder het levenslicht heeft gezien is feitelijk onjuist. Vijf jaar geleden heb ik namelijk al deze twee elementen samengevoegd tot een, en er de naam krokodel aan gegeven. Ik zou graag wel de artistieke erkenning voor deze foodart willen ontvangen.

  Foto: http://imgur.com/3SYUUkn

  1. Beste Giel,

   Hartelijk dank voor uw reactie. Wij proberen altijd zo compleet mogelijk te zijn in onze artikels en voelen ons ook zeker niet te groot op een artikel aan te passen waar nodig. Toch zijn we van mening dat ondanks de gelijke naam het hier wel om een andere snack gaat dan die u heeft gemaakt. Het verschil zit hem vooral in de verwerking van de frikandel tot ragout.

   Als we credits geven aan iemand voor het mixen van een kroket en frikandel dan zal dat de uitvinder van de Friket moeten zijn. Die deed het namelijk in 2012, zie: https://www.snack-nieuws.nl/de-friket/.

   Vriendelijke groet,

   Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *