De twee bekendste frietkoten van België

Frietkot, Brugge in BelgiëIk snap dat als u op de markt van Brugge staat opkijkt naar de fraaie gevels die de markt omzomen. Maar de ware snackliefhebber is geen doorsnee toerist, hij heeft geen boodschap aan geveltjes, hij laat zelfs het Belfort inclusief imposant klokkenspel aan zich voorbij gaan, hij heeft een Missie met de hoofdletter M, hij kijkt naar de bekendste Frietkoten van België. In een van de reisgidsen die ik las sprak men zelfs over ’s werelds beroemdste frietkoten.

Twee identieke frietkoten
Want voor het Belfort, op de markt staan twee identieke groene frietkotten en die staan daar al sinds 1897.  De traditie wil dat de “Bruggelingen” Voor één van de koten kiezen en die dan ook tot de dood trouw blijven zelfs als de wachttijd aan de andere kant aanzienlijk korter zou zijn.

Linker Frietkot Brugge
Linker Frietkot, Brugge

Rechter Frietkot, Brugge
Rechter Frietkot, Brugge

Ruime openingstijden
Ze hebben imposante openingstijden door de week van 10.00 tot 02.00 en in het weekend zelfs tot 06.00 uur. Ook met betrekking tot de huurprijzen van deze koten worden imposante bedragen genoemd.

Ik moet zeggen ik heb voor de linkerkant gekozen (ik ben links) en kreeg voor mijn 2,70 euro een fikse bak heerlijke friet, dat de saus zoals ze het hier noemen, mayonaise in mijn geval, nog  één euro extra kostte hoort neem ik gemakshalve aan bij deze wereldlocatie.

Ter compensatie heb ik wel, mijn friet op het bankje voor de rechter kot opgegeten.

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “De twee bekendste frietkoten van België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *