Valuas kroketAls speurder naar nieuwe, opvallende, water in de mond doen lopende snacks moet je af en toe niet al te moeilijk doen blijkt maar weer. Gewoon eens ‘kroket’ intikken bij onze vrienden van Google en hups daar stond hij op mijn scherm te blinken: De Valuas kroket! Een kroket met een eigen website, dat moet wel een topper zijn natuurlijk.

De herkomst van de Valuaskroket
Toegegeven, die naam klinkt nou niet meteen als een goddelijk krokante rakker maar qua uiterlijk: oelala! Bij Hotel Restaurant Valuas (bekroond met Michelinster) hebben ze in ieder geval niet lang over de naam hoeven nadenken toen deze magnifiek uitziende kroket voor het eerst zijn kopje boven het dampende vet uitstak.

Nieuw is hij trouwens niet. De rundvleeskroket zag in 2004 al het licht, gemaakt in opdracht van een snackbar te Venlo. Dus geen hoogdravend gefreubel van een sterrentent, gewoon een prachtkroket maken was het idee.

Ingrediënten van de Valuaskroket
Inmiddels is voor de culinaire fijnproever het assortiment wel uitgebreid met o.a. de smaken kalfstruffel en oesterzwam. Zal vast heerlijk smaken maar zelf heb ik mijn kroket het liefst, ouderwets, van een mooi stukje rund. Zelf zeggen ze er het volgende over:

De Valuaskroket is een pure rundvleeskroket met een goed gevulde roux als vulling van ± 55% vlees. Het vlees is van de nek, borst en de rug waaronder de duurdere filet gedeeltes. Het gewicht van de kroket is ± 110 gram. De smaak is hartig, pittig en mooi smeuïg door de volle bouillon die er in verwerkt wordt.

Jongensjongens, misschien niet nieuw, maar dat doet het water toch wel door de mond lopen, me dunkt!

Helaas slechts op enkele plekken verkrijgbaar. Wat mij betreft het reisje best waard maar sommige producten zijn gewoon te mooi om exclusief te blijven. De Valuaskroket hoort in de vitrine van iedere zelfrespecterende cafetaria thuis. Laat dit een oproep zijn!

Valuaskroket

Voor jou geselecteerd:

One thought on “De Valuaskroket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *