De vegetarische frikandel van Mora

Mora vega frikandelEen grote leverancier kan niet meer zonder een vegetarische frikandel. Dus ook Mora heeft een vegetarische frikandel als belangrijkste nieuwe snack gepresenteerd. De frikandel is tot stand gekomen door een samenwerking met De Vegetarische Slager.


Advertentie


Met het motto maak hem speciaal heeft Mora diverse serveersuggesties bedacht voor de vega frikandel. De suggesties zijn bedacht door een kok van Mora en kunnen door cafetaria’s (of bij u thuis) overgenomen worden. Zo werden er vier varianten van de vegetarische frikandel getoond op de Horecava: een Hollandse speciaal (gewoon met uitjes, mayo, curry), Italiaanse  speciaal (onder andere pesto, mayonaise, rucola, pijnboompitjes), Mexicaanse speciaal (onder andere salsa, mayonaise, uienringen, tortilla) en een Aziatische Speciaal (onder meer sweet chili, taugĂ©, paprika blokjes, gefrituurde uitjes).

Mora vega frikandel

Op het gebied van vorm en structuur weten ze met deze vegetarische frikandel de frikandel redelijk te benaderen. Qua smaak merk ik toch een duidelijk verschil met een “echte” frikandel. In de retail zal de vega frikandel voor de frituurpan verkocht worden, consumenten krijgen een variant in de oven/airfryer.

Mora vega frikandel

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

4 gedachten over “De vegetarische frikandel van Mora

 • 20 september 2020 om 22:05
  Permalink

  de vegetarische frikandel is niet te vreten ,gewoon goor heeft niets met een frikandel van doen.

  Beantwoorden
  • 18 oktober 2020 om 15:05
   Permalink

   Mee eens, niemandelletje met rare korrelstructuur en de smaak van lauwe goedkope melige kipnuggets gepresenteerd als een evenaring/verbetering t.o.v. de oorspronkelijke snack door een paarse-broeken-marketingbureau.

   Idee is sympathiek, resultaat is ultieme kwaliteitsverarming en een klap in het gezicht van een doorgewinterde snackliefhebber.

   Beantwoorden
 • 4 maart 2022 om 03:57
  Permalink

  Dit is echt geen echte frikandel
  Reuk noch smaak
  Zanderig gevoel in de mond
  Is geld weggooien
  De van de plus zijn beter
  Goede bite veel smaak niet zanderig
  Kan mora n voorbeeld aan nemen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *