Mora vega frikandel

De vegetarische frikandel van Mora

Mora vega frikandelEen grote leverancier kan niet meer zonder een vegetarische frikandel. Dus ook Mora heeft een vegetarische frikandel als belangrijkste nieuwe snack gepresenteerd. De frikandel is tot stand gekomen door een samenwerking met De Vegetarische Slager.

Met het motto maak hem speciaal heeft Mora diverse serveersuggesties bedacht voor de vega frikandel. De suggesties zijn bedacht door een kok van Mora en kunnen door cafetaria’s (of bij u thuis) overgenomen worden. Zo werden er vier varianten van de vegetarische frikandel getoond op de Horecava: een Hollandse speciaal (gewoon met uitjes, mayo, curry), Italiaanse  speciaal (onder andere pesto, mayonaise, rucola, pijnboompitjes), Mexicaanse speciaal (onder andere salsa, mayonaise, uienringen, tortilla) en een Aziatische Speciaal (onder meer sweet chili, taugé, paprika blokjes, gefrituurde uitjes).

Mora vega frikandel

Op het gebied van vorm en structuur weten ze met deze vegetarische frikandel de frikandel redelijk te benaderen. Qua smaak merk ik toch een duidelijk verschil met een “echte” frikandel. In de retail zal de vega frikandel voor de frituurpan verkocht worden, consumenten krijgen een variant in de oven/airfryer.

Mora vega frikandel

2 Comments on “De vegetarische frikandel van Mora

    1. Mee eens, niemandelletje met rare korrelstructuur en de smaak van lauwe goedkope melige kipnuggets gepresenteerd als een evenaring/verbetering t.o.v. de oorspronkelijke snack door een paarse-broeken-marketingbureau.

      Idee is sympathiek, resultaat is ultieme kwaliteitsverarming en een klap in het gezicht van een doorgewinterde snackliefhebber.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *