De week van de croquet: 26 oktober – 3 november 2013

Broodje kroketDe kroket is favoriet van menig Nederlander. Deze snack verdient alleen al om die reden een eigen feestweek. Goed nieuws, want deze snack hééft een eigen feestweek. Van 26 oktober tot en met 3 november zullen de ambachtelijke croquetten van organisator Royaan (Kwekkeboom en Van Dobben) in heel Nederland verkrijgbaar zijn tegen een gereduceerd tarief. Dus sla de saladebar, de boterhammen van thuis of het broodje gezond over en neem een kroket.


Advertentie


Dit is de tweede keer dat Royaan de week van de croquet organiseert. Volgens de ondernemers waar Royaan vorig jaar meer samen werkte zorgde de week van de croquet voor een verdubbeling van de krokettenverkoop. Het is dus niet meer dan logisch dat deze snack weer een week in de spotlight mag staan.

Een losse croquet van Van Dobben en Kwekkeboom kost bij de deelnemende locaties tijdens de Week van de Croquet maar 1,25 euro, en een broodje croquet slecht 1,75 euro. Kijk voor meer informatie op: http://www.weekvandecroquet.nl/.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

2 gedachten over “De week van de croquet: 26 oktober – 3 november 2013

 • 25 oktober 2013 om 09:29
  Permalink

  Ik vroeg me af of nu kroket of croquet de voorkeursspelling is. Croquet oogt wat sjieker misschien dat er daarom voor gekozen deze reclame actie “de week van de Croquet” te noemen. Op ‘Google’ overigens vind je echter alles op kroket,
  ook dat de gemiddelde Nederlander er 25 per jaar eet. Nou nog een weetje, Hans haalt de 50 kroketten wel…..

  Beantwoorden
  • 25 oktober 2013 om 09:48
   Permalink

   Hallo Hans,

   het mag allebei maar vanaf 1994 is de spelling aangepast voor croquetten en mogen we officieel spreken van “kroket”. Croquet past wat meer bij de delicatesse die de kroket ooit was. (zie artikel van vorig jaar).

   Groet,

   Joost

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *