Diverse grote steden openen aanval op fastfoodketens

Fastfood friet picantoDiverse grote steden in Nederland hebben de aanval op fastfoodketens geopend. Het doel is om minder fastfood restaurants in het straatbeeld te hebben. Het voorbeeld komt uit Italië waar de politiek al langer fastfoodketens aan het uitbannen is.

Rotterdam
In Rotterdam is er een gezondheidswethouder Sven de Langen. De grote hoeveelheid fastfoodketens in de straten en ook vaak dichtbij scholen zijn hem een doorn in het oog. Hij heeft niet als doel om fastfood compleet te weren maar zoekt naar eigen zeggen naar een betere verhouding. De nog in te voeren Omgevingswet moet hem daarmee gaan helpen.

Almere
In Almere is vooral Partij van de Dieren die zich laat horen. Volgens PvdD moet er een stop komen op snackbars en fastfoodketens in Almere.

Amsterdam
Amsterdam is al langer bezig om fastfoodketens te weren. Vergunning en bestemmingsplannen worden niet meer goedgekeurd.

Tegengeluid
Voorlopig lijkt er nog geen tegengeluid te zijn. Toch zijn er genoeg reden te verzinnen waarom het een slecht idee is. De fastfoodketens zitten daar naar niet zonder reden. Blijkbaar is er vraag naar. Het zorgt voor werkgelegenheid. Daarnaast is er al zoveel leegstand dat het bannen van een sector zorgt voor nog veel meer leegstand. En de belangrijkste reden: kunnen we niet zelf beslissen wat we wanneer willen eten?

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *