frikandel

Door conflict geen Mora frikandellen of van Dobben kroketten bij Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn krijgt momenteel geen producten meer geleverd van Nestlé en Ad van Geloven. De producenten willen een (te hoge) prijsverhoging doorvoeren waar Albert Heijn niet mee akkoord gaat.

Stijging van 20%
Onder de vlag van Ad van Geloven vallen onder meer Mora en Van Dobben waardoor we het moeten doen zonder de kroketten en frikandellen van deze leveranciers. Nestlé kennen we onder meer van KitKat, Lion, Nuts, Bros, Nespresso en Magi. Volgens een woordvoerder van de Albert Heijn zou Nestlé sturen op een prijsverhoging van meer dan 20%. En dat vinden ze bij Albert Heijn onaanvaardbaar.

Geen frikandellen?
Reden voor de prijsverhoging zijn de duurder geworden grondstoffen, transport en energie. Andere supermarkten lopen ook tegen deze problemen aan. De retailers verdenken de producenten er van dat ze de prijzen disproportioneel laten stijgen. Ze zouden misbruik maken van de situatie. In het conflict met Ad van Geloven zou schot in de zaak zitten dus we streven niet af op een frikandellen tekort. Maar met Nestlé kunnen de problemen nog even duren.

 

 

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *