Dutch Weedburger, de 100% plantaardige proteïnebom

Een Hamburger van zeewier?! Wat zullen we nou beleven! Toch is het mogelijk, het is zelfs uitgesproken lekker, volgens de bedenker van de Dutch Weedburger Lisette Kreischer. Afgelopen vrijdag deelde Kreischer de zeewier-hamburgers uit op de Amsterdamse Albert Cuyp, pal voor de McDonalds. ‘Een hit’, zo vertelde ze. Ook de 750 weedburgers die ze op het dancefestival Mysteryland aan de man bracht, waren in no-time uitverkocht.

Let’s make a burger
Wat is het geheim? ‘Zeewier is een zeer eiwitrijk product, eigenlijk een prima vleesvervanger. Toen ik in New York chefkoks vroeg wat ik met zeewier zou kunnen doen, zeiden ze: ‘Let’s make a burger!’. Belangrijk was dat het eten van de Burger een goede, smeuïge, echte tasty Burger-ervaring is. En dat is gelukt’ zegt Lisette.

Proteïnebom
De Dutch Weedburger bestaat naast zeewier uit een ‘algenbroodje’, peulvruchten, sla, komkommer, mayonaise (zonder ei!) en een speciale zeewiersalsa. Door de grote hoeveelheid mineralen en proteïnen is het ook nog een joekel van een proteïnebom.

Korte film over burger
De Dutch Weedburger is vanaf 1 november o.a. te krijgen bij Burgerz in Delft en Den Haag, Dap en Co in Scheveningen, en Noorderlicht in Rotterdam. Eind oktober brengt Lisette Kreischer, samen met Mark Kuisdom een korte film uit over de totstandkoming van de burger.

Bekijk de trailer van de film:

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Dutch Weedburger, de 100% plantaardige proteïnebom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *