Essentiële horeca apparatuur voor jouw restaurant

Frituurpannen FrikandelleneetwedstrijdBij het starten of opknappen van een restaurant, is de keuze voor de juiste horeca apparatuur van groot belang voor succes. De keuze in apparatuur is reuze, waardoor je het overzicht snel kan verliezen. Daarom hebben wij de noodzakelijke apparatuur op een rijtje gezet!


Advertentie


1. Kook- en bakapparatuur
Aan de basis van ieder kookproces, ligt kook- en bakapparatuur. Denk hierbij aan een (hetelucht)oven, frituurpan, grills en bakplaten, warmhoudapparatuur, een magnetron, koffiezetapparaat en broodrooster. Bij de keuze voor de juiste kook- en bakapparatuur, is het belangrijk de capaciteitsbehoefte van jouw restaurant in gedachte te houden. Bovendien is het bij kook- en bakapparatuur essentieel dat je het juiste stroomtype voor jouw keuken kiest.

2. Koel- en opslagapparatuur
Koel- en opslagapparatuur bieden plek om apparatuur, keukengerei en ingrediënten op te bergen. Denk hierbij aan een horeca koelkast zwart, horeca vriezer, ijsblokjesmachine, opbergrekken- en stellingen, regaalwagens en (voedsel)bewaarbakken. Belangrijk bij het kiezen van koel- en opslagapparatuur is capaciteit en vorm. Kies apparatuur die de hoeveelheid spullen en voedsel aan kan die het restaurant nodig heeft, evenals apparatuur die past bij de indeling van de keuken.

3. Voedselbereidingsapparatuur
Afhankelijk van het menu van jouw restaurant, bestaat er uiteenlopende voedselbereidingsapparatuur om de bereiding gemakkelijker te maken. Denk hierbij aan keukenmachines, (rvs-)werktafels, mixers en blenders. Voedselbereidingsapparatuur kan behoorlijk wat ruimte innemen. Denk dan ook goed na over welke apparaten noodzakelijk zijn voor het bereiden van de gerechten van jouw restaurant.

4. Keukengerei
Keukengerei omvat alles wat het keukenpersoneel nodig heeft om gerechten te kunnen koken en bereiden. Denk hierbij aan koksmessen, snijplanken, pannen, potten, mengkommen, gastronormbakken, keukentangen en serveerlepels. Het is belangrijk hier niet te zuinig mee te zijn; je wilt immers niet dat je personeel om voorwerpen moet gaan vechten.

5. Schoonmaakapparatuur
Last but not least: schoonmaakapparatuur. Hygiëne is een essentieel onderdeel van een goed functionerend restaurant. Afhankelijk van de apparaten en oppervlaktes in jouw keuken, is er verschillende schoonmaakapparatuur beschikbaar. Denk aan een drie-compartimenten-gootsteen, vuilnis- en prullenbakken, emmers en schrobmachines, maar vergeet ook niet om microvezeldoeken, stofdoeken, dweilen, bezems en schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen een te schaffen.

Frituurpannen Frikandelleneetwedstrijd
Een friturpan mag uiteraard niet ontbreken.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *