Food Truck Festival Trek 2015

Food Truck Festival TREKHet Food Truck Festival TREK gaat heel Nederland door. De komende weken zal het festival onderandere Amsterdam, Den Haag en Enschede aan doen. Van 22 t/m 25 was het festival in Utrecht. 

Weer
Eten, drinken en muziek. Daar moet ik naar toe. Ik ging daarom 23 mei met een stel vrienden naar het Food Truck Festival TREK in Utrecht. Net als bij ieder ander festival is het weer zeer belangrijk.We hadden het enorm getroffen, ’s ochtends waren er nog buien maar in de middag zaten we in ons t-shirt te eten, te drinken en onze plek te verdedigen.

Trek
We waren met zeven personen. Iedere keer gingen een paar personen het terrein over om wat snacks te scoren. Koreaans, poffertjes, hamburgers, pizza, saté, kaasplankjes of zelfs Happas. Allemaal vers gemaakt, vaak biologisch en duurzaam. U krijgt geen diepvries pizza of geplette hamburger. Nee, dit is genieten geblazen. Mocht u nog geen trek hebben dan krijgt u het wel. Het zijn allemaal porties, het is dus aan te raden om te delen. Zo kunt u van nog meer van de verschillende snacks genieten.

Food Truck Festival TREK

Gratis
Het entree voor het festival is gratis. Er komt dus ook een hoop publiek op af. Het is daarom handig om eerst een goede plek uit te zoeken en dit te gebruiken als uitvalsbasis om daarna op jacht te gaan naar wat lekkere snacks en iets te drinken. De organisatie vraagt voor het eerste drankje (het eerste glas) een extra bijdrage van € 2,50. Bij ieder volgend drankje ruilt u het ene glas voor het andere glas.

Muziek
Naast het eten is er ook de nodige muziek. Op sommige plekken is er live muziek, op andere plekken draait een dj heerlijke relaxte muziek. Was de zon nog niet genoeg voor het zomerse gevoel dan zijn het wel de reggaeklanken die door de speakers galmen.

Food Truck Festival TREK Food Truck Festival TREK

Kleine minpuntjes
Het festival is een echte aanrader. Maar er zijn een paar kleine minpuntjes. Vooral later op de dag is het erg druk. Er zijn rijen voor het eten, rijen voor het drinken, rijen voor het toilet. Soms lijken er rijen te ontstaan terwijl niemand weet waarvoor die in de rij staat. Het maakt de meeste mensen niet uit. Door het weer, de muziek en de relaxte sfeer is het wachten geen probleem. Een ander minpuntje is dat al dat heerlijke eten ook een prijs heeft. Natuurlijk heeft kwaliteit een prijs. Maar schrik niet als een kaasplankje € 20 kost of een hamburger € 8. Neem dus genoeg geld mee. En uiteindelijk blijkt het eten vaak iedere cent waard te zijn.

Food Truck Festival TREK
Food Truck Festival TREKU kunt het Food Truck Festival TREK de komende weken nog te bezoeken op de volgende locaties:

29 t/m 31 mei – Maastricht
5 t/m 7 juni – Enschede
26 t/m 28 juni – Nijmegen
10 t/m 12 juli ’s – Hertogenbosch
17 t/m 19 juli – Amsterdam
10 t/m 13 september – Den Haag

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “Food Truck Festival Trek 2015

 • 26 mei 2015 om 10:02
  Permalink

  Leuk artikel.
  Ik ben er het hele weekend geweest n Utrecht, want gratis entree, zon, relaxte muziek en lekker eten is natuurlijk de ideale combi. Voor die €2,50 mag je het ‘glas’ wel houden. Wat ik persoonlijk heel relaxed vond is de verscheidenheid aan eten. Behalve burgers hadden ze eten uit elke Wereldkeuken. Van koreaans tot tortilla’s en van vega-gyros tot bier-worsten!

  Mijn tip is: neem een deken mee om op te zitten. Er zijn namelijk te weinig zitplekken voor iedereen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *