Frietje sociaal, voor wie het even moeilijk heeft

Friethoes in Haarlem heeft de mogelijkheid om een frietje sociaal te kopen. Dit is een frietje voor iemand anders die het op dat moment kan gebruiken.


Advertentie


Gele ballen in een vaas
Voor ieder aangekocht frietje sociaal gaat er een gele bal in een vaas. Als iemand het even moeilijk heeft, krap bij kas zit of welke reden dan ook dan kan er aanspraak gemaakt worden op een frietje sociaal en gaat er een bal uit de vaas. Er hoeft niet aangetoond te worden waarom men een frietje sociaal verdient. Het frietje sociaal kost € 1,50 wat daarmee onder de prijs zit van een normale friet.

Caffè sospeso
Het frietje valt bij iedereen in de smaak. Sommige willen er direct tien of zelfs dertig doneren. Ook vanuit de voedselbank en het Leger des Heils krijgt men positieve reacties. Het idee komt uit Napels waar de caffè sospeso een begrip is. Dit is een zogenaamde uitgestelde kop koffie, betaald met het wisselgeld, voor de volgende klant die het kan gebruiken.

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Een gedachte over “Frietje sociaal, voor wie het even moeilijk heeft

  • 15 december 2020 om 17:56
    Permalink

    Ik heb ook ooit een youtube filmpje gezien van een pizzeria in de USA ergens.. waar klanten kunnen betalen voor een pizza punt voor mensen die minder geld hebben ! Daar plakken ze gekleurde post-it’s op de muur van de pizzeria en mensen die geen geld hebben kunnen zo’n post it gebruiken om een pizza punt te bestellen !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *