Glutenvrije hamburgers bij McDonald’s

Glutenvrije hamburgerSinds maandag zijn er gluten vrije burgers bij McDonald’s verkrijgbaar. Maar wat is er zo speciaal aan deze burger, voor wie zijn deze hamburgers en wat kosten ze?

Coeliakie
McDonald’s heeft in ruim 50 restraunts glutenvrije burgers aan de menuopties toegevoegd. De keten speelt hiermee in op de toenemende vraag van glutenvrije producten. Mensen met coaliakie doen er verstandig aan om glutenvrij te eten. Coeliakie is een chronische ziekte waarbij het lichaam en dan vooral de darmen geen gluten vedragen.

Hamburger, cheeseburger en Quarterpounder
McDonald’s wil toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom hecht de fastfoodketen er veel waarde aan dat een aantal burgers ook glutenvrije beschikbaar zijn. Het gaat om de hamburger, cheeseburger en Quarterpounder. Deze drie burgers zijn zonder extra kosten glutenvrij verkrijgbaar.

Intensieftraject
Dit vergt nogal wat van een restaurant om te kunnen garanderen dat de broodjes geheel glutenvrij zijn. Daarom heeft McDonald’s een intensief traject doorlopen met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) om te kunnen garanderen dat die hamburger, cheeseburger of Quarterpounder ook echt glutenvrij is. Het glutenvrije broodje bestaat voornamelijk uit, maïs, rijst en tapioca.

In het onderstaande filmpje legt McDonald’s verder uit wat er zoal bij een glutenvrije hamburger komt kijken:

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *