Hamburger van € 100.000

Tjalf Spaarnaay hamburgerJa kijkt u nog maar even goed want een hamburger van een ton ziet u niet elke dag neem ik aan. Het is dan ook een hele speciale, dat had u al wel begrepen. De top kok die deze smakelijke creatie heeft samengesteld heeft er ook wel het nodige werk aangehad. Ik begreep dat het maken van dit soort hamburgers wel enige maanden kan duren.

Kok met fijne kwast
De topkok in kwestie heet Tjalf en om precies te zijn is hij eigenlijk helemaal geen kok maar een mega realistische kunstschilder die vaak fastfood als onderwerp kiest. Ik heb het over de Hilversumse Tjalf Spaarnaay die vooral in Amerika bekendheid geniet door zijn vaak grote schilderijen die in de categorie hyperrealisme vallen.

Het is dus niet vreemd dat Tjalf zijn favoriete snack friet is. Maar niet alleen friet en hamburgers trokken zijn aandacht hij vindt nog veel meer inspiratie in de snackbar; zoutvaatjes, ketchup flessen cheeseburgers heeft hij al met een mini penceel op megaformaat vereeuwigd.

Tjalf Spaarnaay  eieren Tjalf Spaarnaay bak friet

Favorieten
Andere favorieten van Tjalf zijn de gebakken eieren en dat laat hij ook duidelijk merken in de hoeveelheid werkstukken met eieren als onderwerp. Zelf zegt hij erover: ” Zo’n gebakken ei is net een zonnetje dat maakt je toch blij?” “Ik raak er nooit op uitgekeken altijd spannend om te schilderen, de schoonheid… het heeft alles met het leven te maken”

Hilversums onderonsje
U weet misschien al dat het hoofdkantoor van Snacknieuws ook in Hilversum is gevestigd dus zijn wij dubbel, nee zeg maar gerust driedubbel trots dat juist een Hilversumse kunstenaar onze favoriete snacks zo hoog in zijn vaandel heeft. De redactie hoopt dan ook nog lang van die mooie snacks van Tjalf Spaarnaay te kunnen genieten.

Tjalf  Spaarnaay met hamburger Tjalf Spaarnaay hamburger met friet

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *