Het grote snackbar onderzoek geeft kijkje in bestelgedrag

Zondag is de favoriete dag om friet te eten met een gefrituurde snack. het liefst kiezen we dan voor een frikandel. Dat blijkt uit een onderzoek van Thuisbezorgd.nl. Voor het onderzoek zijn de gegevens van 5000 snackbars gebruikt en daaruit blijkt dat er diverse regionale verschillen zijn.

Populairste snackdagen
Uit Het Grote Snackbar Onderzoek van Thuisbezorgd.nl blijkt dat het eind van de week het favoriete moment is om frituur te laten bezorgen. Zondag staat met 49% bovenaan, gevolgd door vrijdag (24%) en zaterdag (19%).

Friet of patat?
Ook heeft Thuisbezorgd.nl uitgezocht hoe het nu zit met friet en patat. Hoe noemen we de gefrituurde aardappel reepjes? Er zijn veel meer snackbars met friet (88%) in hun naam dan patat (12%). Denk aan een friet van Piet of Piet patat. Op de menukaart prijkt vooral boven de rivieren friet en daaronder patat. Thuisbezorgd.nl heeft al deze regionale gegevens verwerkt in een interactieve kaart.

Frikandellen
Uiteraard mag in zo’n onderzoek de frikandel niet ontbreken. De goedkoopste frikandellen worden met een gemiddelde prijs van € 1,82 verkocht in Heerlen. De duurste frikandellen komen uit het vet in Den Haag (€ 2,66). Ook per provincie zijn er flinke verschillen. In Limburger en Friesland kost de populaire snack respectievelijk € 1,98 en € 2,08. Wie in Zeeland woont mag een goed gevulde portemonnee meenemen want daar kosten de frikandellen gemiddeld € 2,57.

Provincies met meeste snackbars
Het onderzoek werd gedaan op basis van 5000 snackbars in Nederland. Per 1000 inwoners tellen de provincies Zeeland (0,51 snackbars per 1000 inwoners), Groningen (0,38) en Friesland (0,38) de meeste snackbars.

 

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *