frikandel

Hoeveel frikandellen mag u eigenlijk per dag eten?

2 frikandellenAls u een frikandel eet krijgt u 200 kilocalorieën binnen. Volgens het Voedingscentrum heeft een gemiddelde man per dag genoeg aan 2.500 calorieën, voor een vrouw is 2.000 calorieën voldoende. Dat betekent dat een man 12,5 frikandellen en een vrouw 10 frikandellen per dag mag eten. Is dat het? Nee…

Meer of minder
Als u een actieve leefstijl heeft, bijvoorbeeld doordat u weleens op de fiets naar de snackbar rijdt, kunt u zomaar 400 calorieën erbij eten oftewel 2 extra frikandellen. Voor vrouwen is een zwangerschap voldoende om de consumptie op een hoger niveau te brengen, ook 400 calorieën extra per dag. Maar… er is een maar. Een kwak mayonaise over de frikandel kost u 144 calorieën extra. Als u dat erbij telt mag een man maximaal 7,2 en een vrouw maximaal 5,8 frikandellen eten. Ik moet erbij zeggen dat dit wel een eenzijdig menu is, dus u kunt er natuurlijk altijd nog een kilo sla bij eten. Kost u slechts 100 calorieën, daarvoor moet u dan wel een halve frikandel laten staan. Is dat het waard?

Voor jou geselecteerd:

7 thoughts on “Hoeveel frikandellen mag u eigenlijk per dag eten?

 1. Tja, gezond eten wil natuurlijk meer zeggen dat niet te veel calorieën eten.
  Als ik 20 frikadellen zou eten krijg ik binnen:
  1940 kcal
  146 gram vet waarvan 47 gram verzadigd
  0 gram vezels

  Dus ik ga slank dood aan een hartaanval of darmkanker. Dank voor deze zinnige bijdrage. Ook een stukkie fietsen naar de snackbar gaat me niet redden: met 10 minuten fietsen kost me 45 kcal. Moet ik voor die ene frikadel zonder saus toch al gauw drie kwartier in de pedalen.

 2. Wat een racistische schermnaam gebruik jij! Mag ik vragen waarom je iedere “blanke” over één kam scheert?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *