Lange LummelIk had van de week de langste!! Ja kan zijn maar die van mij is zwaarder… Dit is niet zomaar een dialoog tussen Geer & Goor in hun nieuwste tv-show maar is een serieus gesprek tussen twee snackliefhebbers en specialer nog tussen twee heuse frikandel fanaten. Waar hebben zij het dan over? Heel eenvoudig over de lange frikandellen die er te koop zijn en om nu lekker mee te kunnen praten geven wij u hier een Snacknieuws opfrissertje.

Maten en gewichten frikandel
Een normale frikandel is ongeveer 18cm lang en weegt zo’n 80 tot 85 gram. Daarna komen er diverse merken met langzaam oplopende gewichten. Zoals bijvoorbeeld de Frikandel excellent Royal (100gr) van Deli XL of de Frikandel Mammoet (150 gr/26 cm) van Beckers. In deze categorie hoort ook nog de Frikandel XL (155gr /25cm) fa van Reusel.

Kingsize frikandellen
Inmiddels zijn we toe aan de “premier league” de ere divisie der frikandellen dus. Let wel met het gewicht van 160 gram heeft u dus al een dubbele frikandel in de hand.

  • Krokidel XXL (160gr 27cm) fa van Reusel (krokante variant van frikandel)
  • Lange lummel (160gr 34cm) Rico Snacks bijnaam de Playboy
  • Frikandel de gigant (200gr 28cm) Lieshout
  • Frikandel XXL (250gr 35cm) fa van Reusel ook bekend als de doelpaal of “the Master”
  • Het bluffertje (250gr 36cm) Rico Snacks
Lange Lummel
De Lange Lummel

Frikandel XXXXL?
Het verhaal doet de ronde dat er ook nog een dikke lange lummel zou bestaan er wordt vol ontzag gesproken over 3 x 160gram bij 34 cm. Waar dat gerucht vandaan komt weet ik niet. Ik heb geen bevestiging kunnen krijgen van Rico Snacks dus of het waar is of slechts mythe blijft nu nog even de vraag.

Dat de lengte van al deze kanjers zo rond de 34/35 cm blijft hangen heeft overigens een heel praktische oorzaak de huidige frituurmandjes hebben overdwars een lengte van 34 centimeter langere frikandellen krijg je er dus moeilijk in en uit……

Bluffertje

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Ik heb de langste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *