Friet

In 2018 eerste frietkraam op Antarctica

Frietkraam AntarcticaVeel friet gaat hij er niet verkopen, maar daar is het kunstenaar Arjen Boerstra ook niet om te doen. Hij wil een frietkraam gaan openen op Antarctica. Vooral de eenzaamheid en ontbering spreken hem aan. Het is de bedoeling dat hij in de winter van 2018 zijn kraam opent.

Terschelling
Arjen Boerstra doet het dus niet voor de poen dat is duidelijk. Maar waarom dan wel? Hij heeft met zijn frietkraam op Terschelling gestaan maar dat kon extremer. Arjen is vooral opzoek naar tegenstrijdige beelden.

Frietkraam Arjen Boerstra

Geen vriezer
Om naar Antarctica te komen moet er nog het een en ander geregeld worden. De kraam zal via Zuid-Amerika naar Antarctica vervoert worden. Voor het vervoer daar zullen er ski’s onder worden gemonteerd. Ook het verkrijgen van ingrediënten zal een uitdaging zijn. De weersomstandigheden spelen natuurlijk ook een rol. Arjen zal in ieder geval geen vriezer nodig hebben voor zijn friet.

Onze verwachting is dat de frietkraam niet lang blijft staan, het betreft hier ook weer een tijdelijk project. Het project is te volgen via de website van Arjen.

Frietkraam Antarctica
Een frietkraam op Antarctica ziet er ongeveer zo uit

Foto’s Arjen Boerstra

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *