Is zoete friet de nieuwe trend?

Deze zomer lijkt zoete friet een trend te worden bij Amerikaanse fastfoodketens. We zagen het al in het barbecuemenu van Burger King, maar nu hebben ook Wendy’s en Carl’s Jr. zoete frieten in het assortiment opgenomen. Zoete drankjes en zoete snacks verkopen altijd goed in de zomer. Maar zitten klanten te wachten op zoete friet?


Advertentie


Volgens Carl’s Jr., de laatste keten die de gezoete frieten gaat verkopen, wel. Carl’s Jr. gaat de frieten tijdelijk verkopen maar bij een succes zou het een permanent item kunnen worden op het menu.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “Is zoete friet de nieuwe trend?

 • 26 april 2014 om 21:13
  Permalink

  Als het gewone kunstmatig gezoete aardappels zijn, never nooit kopen of eten want suiker is nu eenmaal bar slecht voor de gezondheid.

  Echter: Zoete frieten, oftewel cassavewortels zijn natuurlijk zoet smakende wortelvormige aardappels die van nature zoet smaken en al eeuwen in diverse tropische landen geteelt en gegeten worden.

  In Thailand waar ik woon, zie je talloze kraampjes op straat die deze frieten bakken daar kan geen gewone friet tegenop. Ze zijn er in de kleuren Purper en wit.

  Schillen of schoon boenen en in repen snijden. En dan in goede olie bakken. verder geen behandeling nodig. Minimale dikmakers.

  Conventionele frietbakkers hier (Niet Mc Donalds of andere friet-verkrachters) bakken verrassend goede voorgebakken friet.

  In de betere restaurants en hotels, eetbars, etc.wordt ook verse friet gemaakt met een zeer hoog kwaliteitsgehalte.

  Doch de natuurlijke zoete aardappel heeft een prachtige “Aardappelsmaak”. De prijs voor een lekkere portie? 20 Baht, oftewel 50 eurocent, je mag ook minder of meer betalen naar gelang de verlangde hoeveelheid.

  Vaak worden deze frieten verkocht samen met gebakken banaantjes in een jasje. je kunt echter ook zeggen dat je alleen cassave-friet wil.

  En ja! En bovendien, overal is de mayonaise en ketchup gratis!!..Er wordt dus niet zo schandalig gegraaid als sommige frietbakkers in Nederland. 75,- of 50,- eurocent voor een klodder mayonaise lijkt mij wat overdreven. Das nog altijd 1 gulden vijf-en-zestig cent, of 1 gulden tien…

  Eet smakelijk, Mattheus

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *