Limburgse fastfoodrestaurant eerder dicht door personeelstekort

Fastfood friet picantoFastfoodketens in Limburg kampen met een tekort. Dit keer gaat het niet om frietjes, drinken of kip maar om personeel. Voor de Limburgse fastfoodketens is het bijna niet te doen om de personeelsbezetting rond te krijgen. Het gevolg is dat klanten regelmatig voor een dichte deur staan.

In andere regio’s spelen de problemen ook, maar in Limburg is het probleem het grootst. Maar niet alleen fastfoodketens kampen met deze problemen. Ook in andere horeca gelegenheden zijn de tekorten enorm. Uiteraard is men sinds de heropening weer druk aan het werven. Maar het is de vraag of alle tekorten opgelost kunnen worden waardoor de horeca andere oplossingen ziet zoals afwijkende openingstijden, een extra dag sluiten en delen van het restaurant te sluiten.

De oorzaak
Door corona zijn veel horecagelegenheden afgelopen twee jaar regelmatig gesloten geweest. Veel personeel heeft toen noodgedwongen een andere baan gezocht. Soms met een beter salaris en gunstigere werktijden. Het is lastig om deze personeelsleden weer te verleiden om in de horeca te werken. Een oplossing is dus ook nog niet in zicht.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *