Met de Hamburger Ziekte ligt u zo een week in bed

Met de Hamburger Ziekte ligt u zo een week in bedU kent het gevoel wel. U heeft een beetje teveel gewerkt en bent toe aan een paar dagen rust op kosten van de baas. Maar hoe regelt u dat? Heel eenvoudig, eet een hamburger. Geen gewone hamburger maar eentje met de e-coli bacterie. Daar krijgt u namelijk de Hamburger Ziekte van. Klinkt dat vet of gevaarlijk?


Advertentie


E-coli
De medische wetenschap heeft een naam bedacht voor de ziekte die u oploopt als u vlees eet dat niet goed is verhit en dat de e-coli bacterie bevat. Ze noemen het de Hamburger Ziekte, omdat de bacterie nogal vaak voorkomt in hamburgervlees. Officieel heet de aandoening Hemolytisch-uremisch syndroom. Spreekt u dat maar eens uit als uw baas belt om te vragen hoe het gaat. Nee, wij noemen het gewoon de Hamburger Ziekte en blijven lekker lang in bed. Als u durft.

 

Dick Vetter

Dick is altijd op zoek naar nieuwe snackmogelijkheden in binnen en buitenland. Hij is een echte praktijkman die al vroeg de schoolbanken verruilde voor de praktijk van de warme snackwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *