Misschien is Build Your Own Burger wel dé trend van 2013
Waarom nog een standaard hamburger eten als u er ook eentje kunt laten maken precies zoals u hem lekker vindt? Een van de nieuwe snacktrends in het buitenland is het concept Build Your Own Burger. U bepaalt wat het broodje is, wat er tussenligt en wat u ernaast gebruikt. Inktvis, courgette of chilisaus erbij? Geen probleem. Hoe werkt dat?
Uw smaak
Als u nu een hamburger bestelt kunt u slechts voor een deel bepalen hoe deze eruitziet. U kunt eigenlijk alleen iets weglaten. Bijvoorbeeld de sla, de tomaat of het plakje kaas. Maar u kunt een ingrediënt niet vervangen door iets anders. Want stel dat u liever een plak avocado wil dan een blaadje sla (ik zei: stel dat…) dan zult u vreemde gezichten zien aan de andere kant van de balie. “Dat kan niet bij ons,” hoort u ongetwijfeld. Waarom?
Uw eigen hamburger
Slimme ondernemers uit de Verenigde Staten en Australië bedachten iets nieuws om tegemoet te komen aan uw persoonlijke wensen. Build Your Own Hamburger. U bepaalt het broodje (standaard, ciabatta, volgranen), het vlees (rund, lam, kip), de kaas (cheddar, blauwe kaas, fetta), de groente (sla, komkommer, bieten), de saus (tomaat, aïoli, cranberry) en andere extra’s (inktvis, tofu, frietjes).
Ik ben erg benieuwd welk Nederlands snackbedrijf deze trend als eerste durft te verzilveren. Want u en ik zitten erop te wachten, op onze eigen hamburger. Of niet soms?