Nieuwe ovensnacks van Royaan gelijkwaardig aan frituur
Snackfabrikant Royaan heeft een nieuw product op de markt gebracht dat specifiek voor de oven is gemaakt. De snacks maken gebruik van een exclusieve toegepaste voedseltechnologie waardoor de snacks net zo lekker en krokant zouden moeten zijn als de gefrituurde variant.
Cateraars waar geen frituur aanwezig is zoals benzinestations, bioscopen, evenementen of luchtvaartmaatschappijen kunnen via deze nieuwe ovensnacks hongerige klanten toch voorzien van de nodige snacks. De snacks zullen onder het merk Kwekkeboom eerst aan de foodindustrie worden aangeboden waarna later dit jaar de consumentenmarkt zal volgen. Luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines serveert sinds begin juli al broodjes Kwekkeboom croquet tijdens vluchten.

In eerste instantie zullen traditionele snackproducten als kroketten, bitterballen, kiphapjes en kaashapjes verkochten worden met de nieuwe krokante-korst-technologie. Maar volgens CEO Bart Bakker zullen er in de toekomst nog vele (nieuwe) snacks volgen. De CEO van Royaan hoopt met de nieuwe ovensnacks en –hapjes een nieuwe productcategorie in Nederland neer te zetten. Als de ovensnacks daadwerkelijk niet onderdoen voor hun gefrituurde broeders dan zien wij Royaan deze ambitie waarmaken.