Opmars van frikandellenvlaai niet meer te stoppen

FrikandellenvlaaiEind mei bedacht Bakkerij Engels uit Grubbenvorst voor een jarige vriend de frikandellenvlaai. Het blijkt een waar succes. Want nadat de bakkerij de frikandellenvlaai op Facebook had gezet werden ze bestookt met allerlei aanvragen voor eenzelfde frikandellenvlaai.


Advertentie


Media aandacht voor frikandellenvlaai
En dat is niet onopgemerkt gebleven. Diverse radio en televisiezenders stonden aan de deur bij de bakkerij. Het logische gevolg is dat ook andere bakkerijen de frikandellenvlaai in het assortiment hebben opgenomen. De vlaai is inmiddels al voorbij Limburg gesignaleerd. Bakkerij van de Mortal uit het Brabantse Asten, die eerder al inspeelde op diverse hypes, verkoopt de vlaai inmiddels ook. En via bakkerij Nagelkerke uit Oudenbosch, die de vlaai ook verkoopt, trekt de frikandellenvlaai langzaam Nederland in.

Recept frikandellenvlaai
Het recept van de frikandellenvlaai is niet heel ingewikkeld. De vlaai is gevuld met curry en frikandellen is eenvoudig te maken, spreekt tot de verbeelding en is een eyecatcher. Misschien is dat ook wel de kracht van de frikandellenvlaai. het is duidelijk dat de frikandellenvlaai niet meer te stoppen is. Maar blijft het bij een hype of zal de vlaai een blijvertje zijn?

Frikandellen vlaai
De frikandellenvlaai van Bakkerij Engels

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *