Over ons

Snacknieuws is het grootste onafhankelijke weblog over snacks. Op een grappige, luchtige manier brengen we het laatste nieuws over snacks.

Start Snacknieuws
De redactie van Snacknieuws was niet te spreken over de bemoeienis van gezond en vitaal leven en eten. In onze optiek kan iedereen dat zelf bepalen. Daarom is Joost Massing op 13 juni 2011 begonnen met het weblog: www.snack-nieuws.nl. Hij krijgt daarin bijval van verschillende liefhebbers die zo nu en dan schrijven voor Snacknieuws.

Het doel van onze website is om te laten zien dat snacken op zijn tijd helemaal geen kwaad kan. Het imago van de snack is niet altijd even goed, maar iedereen is er gek op. De snack verdient het daarom niet om in een het verdomhoekje geplaatst te worden. Iedereen kan zelf bepalen of en wanneer ze een snack eten. Op bemoeizucht wat wel en niet goed voor ons is, zitten wij niet te wachten. Wij willen geen chiazaad maar frikandellen! Al het goede komt uit de frituurpan en daarom is ons motto gekscherend: “hoe vetter hoe beter”.

Gelukkig hebben we veel medestanders. Want we hebben een trouwe achterban van snackliefhebbers en cafetaria’s die de website gemiddeld 70.000 keer per maand (uniek) bezoeken.

Snacknieuws op Radio
Dit valt ook anderen op. Van januari 2012 tot eind 2014 was Snacknieuws regelmatig te horen op radio Veronica. Eigenaar Joost Massing kreeg zelfs een eigen radio-item met bijbehorende jingle. Daarna volgde diverse radio optredens met duizenden luisteraars bij o.a. Radio 1, Radio 2, Radio 5 en FunX. Onderwerpen varieerden van eetwedstrijden tot nieuwe snacks zoals de discodel of de frikandel halal.

Snackblad
De populariteit van Snacknieuws gaat inmiddels over de grenzen van Nederland heen. Snackblad, het grootste gespecialiseerde vakblad voor de frituuruitbater/snackbaruitbater in België, plaatst maandelijks de leukste artikelen van Snacknieuws in hun magazine. Een hele eer, helemaal als u weet dat het magazine een oplage heeft van ruim 6000 exemplaren.

Autoriteit
Na jaren zijn we met recht een autoriteit te noemen op snackgebied. Diverse memorabele snacks werden als eerst door Snacknieuws beschreven en getest. Denk dan bijvoorbeeld aan de Booster, Bicky burger, Brander Mayonaisede Friket, de frikandellenvlaai en de discodel.

Miljoen unieke bezoekers
In mei 2017 ging Snacknieuws door de grens van een miljoen unieke bezoekers heen. En dat is veel. Heel veel. Probeer maar eens tot een miljoen te tellen! Daar zijn we natuurlijk erg trots op en laat zien dat we goed bezig zijn.

Wilt u contact opnemen met Snacknieuws? Vul dan het contactformulier in.