Pizza, hamburger en kapsalon favoriet bij Thuisbezorgd

Ieder jaar deelt Thuisbezorgd de populairste en meest bestelde gerechten. Ook dit jaar staan de pizza, hamburger en kapsalon bovenaan in de ranglijst. Wat opvalt is dat er steeds meer vegetarische gerechten worden besteld.

Favoriete keukens
Traditionele pizza’s scoren het beste: de Pizza margherita staat op één gevolgd door de pizza salami en de Quattro formaggi. Italiaans is daarmee ook de favoriete keuken. Op de tweede plek staat de Japanse keuken met de drie gerechten Crispy ebi, Dragon roll en California roll. En op de derde plaats staat de Amerikaanse keuken met een hamburger op één gevolgd door de kipburger en de cheeseburger.

Vegetarisch en veganistisch
De vegetarische en veganistische gerechten zijn in opkomst, het marktaandeel steeg met 57%. De drie favoriete vegetarische gerechten zijn vegetarische pizza, vegetarische kipburger en californian veggie pizza. De top drie veganistische gerechten bestaat uit een vegan burger, vegan funghi pizza en de vegan pizza margherita. De pizza domineert dus ook in de vegetarische en veganistische tak de ranglijsten.

Hamburger

Steden
De grote steden zijn zoals verwacht verantwoordelijk voor de de meeste bestellingen. De top 10 steden met de meeste bestellingen is als volgt: 1. Amsterdam, 2. Rotterdam, 3. Den haag, 4. Utrecht, 5. Groningen, 6. Tilburg, 7. Eindhoven, 8. Almere, 9. Leiden en op plek 10. Enschede.

Bekijk het food trend rapport op de website van thuisbezorgd.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *