Pizza Hut maakt met 1300m² grootste pizza ter wereld

Grootste pizza ter wereld 2023Records zijn er om verbroken te worden. Zeker als het gaat om een snack. Pizza Hut heeft het nieuwe Guinness World Record gevestigd voor ’s werelds grootste pizza. Het record werd gevestigd in het Los Angeles Convention Center in Los Angeles, Amerika. De pizza telde een oppervlakte van 1300 m² en werd gemaakt in de populairste smaak peperoni.

630.496 plakjes peperoni
De actie werd bedacht en uitgevoerd door Pizza Hut en YouTuber Airrack om de terugkeer van The Big New Yorker in Amerika te vieren. Voor dit huzarenstukje was bijna 6200 kilo deeg nodig, 2243 kilo aan zoete marinarasaus, 3990 kilo kaas en 630.496 plakjes peperoni.

Grootste pizza ter wereld 2023

Pizza gaat naar voedselbanken
Uiteraard kost het een hoop planning om de grootste pizza ter wereld te maken. In het Los Angeles Convention Center werd de pizza geprepareerd en daarna per deel gebakken. Nadat het record voor de grootste pizza ter wereld was gehaald werd de pizza, in kleinere stukjes, gedoneerd aan lokale liefdadigheidsinstellingen en voedselbanken. Alles bij elkaar is de grootste pizza ter wereld goed voor zo’n 68.000 stukken. Het oude record stamt uit 2019 en werd gevestigd door het door Instituto Romano della Pizza in Rome, Italië. We verwachten dat de Italianen dit niet aan zich voorbij laten gaan en terugkomen met een nog grotere pizza.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *