Restaurant Valuas verkoopt nu ook glutenvrije kroket

Glutenvrij Valuas kroketIn mei 2013 schreef Culisjors al eens over de Valuas kroket, een kroket die met de hand wordt gemaakt door hotel-restaurant Valuas. Om tegemoet te komen aan de steeds groter wordende vraag voor glutenvrije producten bedacht het sterrenrestaurant een glutenvrije kroket.


Advertentie


80 gram en 36% puur rundvlees
Volgens Eric Swaghoven, meesterkok en eigenaar van hotel-restaurant-brasserie Valuas en de Valuas Kroketterie is de vraag naar glutenvrije kroketten steeds groter aan het worden. De glutenvrije kroket weegt 80 gram en bevat een ragout op basis van maïs, rijst en 36% puur rundvlees. De korst is gemaakt van rijst en heeft daardoor een krokantere korst. Volgens Eric is de glutenvrije kroket hartig en pittig van smaak en door de gebruikte volle bouillon lekker smeuïg.

Strenge controle
Om te zorgen dat de kroket ook echt glutenvrij is wordt de nieuwe aanwinst alleen gemaakt als er geen andere producten worden gemaakt. Tijdens de bereiding worden er testen uitgevoerd zodat men er zeker van is dat er geen gluten in zijn verwerkt. De glutenvrije Valuas kroket is één van de zeventien handgemaakte snacks van Valuas Kroketterie. Kijk voor meer informatie over de verkooppunten op: www.valuaskroket.nl.

Glutenvrij Valuas kroket

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *