De Engelsen wisten niet precies waar zij moesten zoeken en gingen een brug te ver. De Arnhemmers weten het wel, tussen hun twee bruggen ligt de beste snackbar van de stad: Snackattack is “the place to be”. Voor €10 krijgt u bij Snackattack 4 friet, 4 frikandellen (of kroketten), een beker mayonaise en een hele fles Coca Cola. Dat klinkt goed. Maar het beste klinkt nog die naam, want die bedrijfsnaam is geweldig gekozen.

Sterke naam
Toen ik de naam van de snackbar voor het eerst zag moest ik direct glimlachen. Snack en attack rijmen op elkaar, dat is het eerste sterke punt. Het is daardoor makkelijk te onthouden voor de klant. De naam Snackattack appelleert ook aan ons schuldgevoel als we snacken. ‘Mag eigenlijk niet, is ongezond, wel erg lekker, dus snel aanvallen maar.’ Het derde sterke punt aan de naam is de diepere laag die erin verborgen ligt. Wij kennen Arnhem uit de oorlog, de hevige gevechten, de Engelsen. Die historische betekenis ligt ook besloten in Snackattack. Kortom, Snackattack is een geweldige zaak waar over nagedacht is. Kent u zelf ook snackbars met een bijzondere naam?

Voor jou geselecteerd:

4 thoughts on “Snackattack bekt lekker

 1. Er zijn meer dan 2200 frituur kotten in Belgie, veela met leuke namen:
  il papatino, Frit-uurtje, Pomdetair, Frituur station, de schranser.

  mijn top 3 (kwa namen)
  1. de dansende Friet te Drongen
  2. Frituur Atomium – Mol
  3. de Zilveren puntzak – Gent

  SjeFF

 2. Amai, de explicatie van de naam “de dansende friet” is zeker amusant genoeg om nog even te vermelden:
  “Frietjes zijn niet enkel lekker, ze zijn ook zéér muzikaal iedere goede
  friet uitbater weet dat de frieten perfect zijn wanneer ze zingen of
  dansen in het vet” aldus de info op hun webstek

  Sjeff

 3. Dat zijn humoristische namen waar we in Nederland niet aan kunnen tippen. Wie kent er nog meer snackbars met een mooie naam?

 4. In Utrecht heb je Broodje van Cootje. Zo’n naam doet het ook altijd goed (kom je ook vaak in Spanje tegen).

  Een warme bittergarnituur gaat er nu wel in! Vijftig mini snacks zoals bitterballen, kaassoufflés, kipkrokantjes, nasi/bami en frikadelletjes. Ik zeg: laat maar komen voor die 22,50 euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *