Snackmuur brengt ‘Jumbo kroket’ naar supermarkt

Als ik boodschappen doe dan loopt het water me vaak in de mond en krijg ik zin in een snelle snack, gelukkig zijn er steeds meer supermarkten waar het mogelijk is om een kroket, frikandel of saucijzenbroodje uit de muur te trekken. Volgens leverancier ADM automaten en Mertens Group zijn er sommige supermarkten waar per week wel drie tot vierduizend snacks worden verkocht. Dat is meer dan sommige cafetaria’s verkopen in een week.

Ondanks lage verkoopprijs toch winst op snacks
Het succes is ook te verklaren: de supermarkt vraagt voor twee kroketten of twee frikandellen slechts een euro. Ondanks de lage verkoopprijs maakt de supermarkt nog steeds winst, want de inkoop voor een frikandel is 17 cent per stuk.

Snackmuur niet geschikt voor iedere supermarkt
De snackmuur is niet voor iedere supermarkt weggelegd, er moet genoeg ruimte zijn en de ligging van de supermarkt moet geschikt zijn. Gesitueerd in winkelcentrum en dus veel aanloop is een pré. Jan Rona van Jumbo Euroborg in Groningen zegt bijvoorbeeld dat hij veel studenten krijgt in zijn supermarkt. Als de locatie van de supermarkt midden in een dorp zou zijn geweest dan was het nooit zo’n succes geweest. De Jumbo in Groningen was een van de eerste supermarkten die warme snacks verkocht. Inmiddels is het assortiment verder uitgebreid: naast kroketten, gegrilde kip, worst, soep, broodjes en ijs worden er sinds kort ook bakjes fruit verkocht in de supermarkt.

Zelf noem ik dit nieuwe fenomeen inmiddels de ‘Jumbo kroket’. Ik vind het jammer dat ik in het Gooi woon, boodschappen doen in Groningen is geen optie.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *