Snacknieuws test Aziatische kroketten van Flying Favours

Aziatische krokettenToen we over de Aziatische kroketten van Flying Favours, van het moederbedrijf de Indische, schreven wisten we nog niet dat we ze een week later zelf mochten proeven. Maar zoals John Beumer, Account Sales Manager bij de Indische , zei je kunt er pas goed over schrijven als je ze zelf hebt geproefd. Daar gingen we natuurlijk direct op in. Er werd een snackteam opgetrommeld om de snacks van alle kanten te bekijken en beoordelen.
Uiterlijk
En zo gebeurde het dat we totaal drie soorten kroketten mochten proberen: de Indische Redang, de Thaise Rode Curry en de Surinaamse Kerrie Masala kroket. De kroketten zijn voor de niet kenner wat lastig uit elkaar te houden. Aan de ene kant zorgt het voor een verrassing aan de andere kant wil iemand precies die ene proberen en dan is het even zoeken. De kroketten zien er luxe uit, handgemaakt, met grote grove paneermeel. De vorm is toch weer anders dan een bitterbal of dan het meest bittergarnituur.


Advertentie


Aziatische kroketten ingevroren

Geur
De Rendang en Rode Curry ruiken pittig. De Surinaamse kerrie Masala kroket ruikt naar kruiden maar heeft een minder pittige geur.

Structuur
De snacks zijn allen voorzien van een krokante laag. Waar de Rendang nog stukjes ui bevat, lijken de Rode Curry en Kerrie Masala nog net iets fijnere ragout te bevatten.

Flying Flavours Aziatische kroketten

Smaak
Bij een snack hoort vaak een sausje. Bij deze kroketten kan dat gerust overgeslagen worden. De snacks zijn goed op smaak. De Indische Redang is pittig van smaak en brand nog even na. De Thaise rode curry kroket gaat daar nog even overheen en is nog pittiger en kruidiger. De Surinaamse kerrie Masala kroket heeft een minder uitgesproken smaak en lijkt zelfs een beetje zoet. De algehele voorkeur gaat dan ook uit naar de eerste twee die veel meer op smaak lijken te zijn.

Het grootste gemis van de test vooral in een ander element te zitten. Na het eten van een paar pittige mini kroketten neemt de roep om “een biertje” toe.

Aziatische kroketten

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *