Kroket

Sportkantines willen vette hap niet verbannen

KroketVan de 3000 voetbalclubs in Nederland doen 486 mee aan de KNVB campagne “Lekker Bezig”. Het doel van de campagne is om gezonde alternatieven te bieden in de sportkantine. Geen frikandellen, patatjes oorlog of broodje kroket maar een broodje met kipfilet. 

Utrecht
In de provincie Utrecht is het animo voor de actie het laagst. Daar hebben 15 clubs zich aangemeld van de 133 potentiële deelnemers. Aangezien de campagne langer loopt hoopt de KNVB in een later stadium nog nieuwe clubs aan te trekken. Volgens de vrijwilligers die vaak kantinedienst draaien zitten amateurvoetballers niet te wachten op een gezonde hap. Ze eten liever een frikandel met pindasaus!

Niet verbieden
In een kantine werd er een bierverbod ingesteld waarna men zelf een kratje meenam of ergens anders ging drinken. De KNVB geeft aan dat ze de sporters vooral willen stimuleren. Het doel is daarom niet om het ongezonde te verbieden maar een alternatief te bieden. In het noorden van het land ziet de KNVB ook veel lokale initiatieven. Maar voorlopig blijft “de vette hap” gewoon in de sportkantine beschikbaar.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *