Surinaamse Worst

Surinaamse WorstDe Surinaamse keuken kent veel invloeden, het resultaat is een zeer gevarieerde keuken waarin een mix van veel andere keukens en gerechten voorbij komen. Naast de vele invloeden zijn er ook veel verschillende soorten worsten waar Surinamers dol op zijn. Denk dan aan bloedworst, vleesworst, Chinese worst of fladder (gemaakt van pens).

Feest
Surinamers hebben voor bepaalde gelegenheden een worst. Zo zien ze het eten van fladder als een feest. In Suriname worden de worsten verkocht via stalletjes aan de kant van de weg, op de markt, of tijdens feestdagen. In een grote pan bouillon worden de verschillende worsten opgewarmd waarna iedereen een stukje bloedworst, vleesworst en fladder.

Vleesworst
Nederlandse liefhebbers van Surinaamse worsten kunnen niet zomaar overal terecht. Maar via surinaamsevleeswaren.nl kunt u de bovenstaande worsten kopen. Natuurlijk heeft Snacknieuws ook een worst geprobeerd. We zijn wat voorzichtig geweest en gingen voor de vleesworst.

Bouillon
We krijgen de worst goed verpakt aangeleverd in een piepschuimen doos. De worsten zijn op dat moment nog bevroren. We kunnen niet wachten om de pan op te warmen om de worsten te proberen. De vleesworst is dikker dan hoe we die kennen van de Nederlandse worst. Als snel ruiken we een heerlijke lucht, het is waarschijnlijk de bouillon. Door de dikte van worst bakken we de worst goed gaar. Ik hoor later dat de worsten ook in de frituur kunnen. Wie weet voor de volgende keer.

Pittig
De binnenkant van de worst is heel fijn en zacht. En dan de smaak. Poe, deze worst is pittig! Zelfs degene die altijd kruiden op zijn eten doet slaat het vandaag even over.  Nou weten we dat Surinamers van pittig eten houden. Deze worst zal dus zeker in de smaak vallen.

Heeft u zin gekregen in Surinaamse worst of wilt u meer weten? Kijk dan op: surinaamsevleeswaren.nl.

Surinaamse Vleesworst

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Surinaamse worst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *