Tot najaar geen frietjes bij nieuwe Russische “McDonald’s”

De Russische fastfoodketen die in plaats voor McDonald’s is gekomen heeft momenteel een tekort aan frietjes. De oorzaak zou liggen in een slechte aardappeloogst en ze verwachten dat de problemen tot het najaar duren. Russische bezoekers moeten daardoor genoegen nemen met een ander bijgerecht naast hun snacks of burgers.

Vkóesno, i tótsjka zoals de keten heet werd vorige maand geopend met als doel om zoveel mogelijk in de voetsporen van McDonald’s te treden. Echter gaat het nu al mis voor de keten die de 850 Russische McDonald’s overnam. Voor hun frietjes gebruikt de keten rustieke aardappelen. Hier kunnen dikke frietjes van gemaakt worden. Echter is er een tekort aan deze aardappelen doordat er vorig jaar een slechte oogst was.

De keten wil zoveel mogelijk aardappelen van Russische boeren gebruiken maar het tekort is niet op korte termijn op te lossen. Overigens zegt het Russische ministerie van Landbouw dat er geen aardappel tekort is. Dus Russen hoeven zich geen zorgen te maken dat er straks geen aardappels meer zijn.

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *