Utrecht viert vrede van Utrecht met vredeskroket

VredeskroketUtrecht viert dit jaar de Vrede van Utrecht met de Utrechtse Vredeskroket. Deze kroket -gevuld met pastinaak en gele wortel- is een van oorsprong Frans recept uit de keuken van de koks van Koning Lodewijk de XIV.


Advertentie


De Vredeskroket is een initiatief van kookhistoricus Gijs van den Beucken in samenwerking met snackproducent van Oers. De introductie van de Vredeskroket valt samen met tal van andere initiatieven en activiteiten in en om Utrecht ter viering van het 300 jarig bestaan van dit vredesverdrag.

Legende
Volgens de legende bracht de Franse Koning Lodewijk de XIV in 1713 het recept van zij kok François Massialot mee naar Utrecht. De historische groenten pastinaak en gele wortel stonden toentertijd bekend als groenten met helende krachten. Na het nuttigen van deze kroket zou het vredesverdrag zijn ondertekend.

Verkrijgbaarheid
De kroket zal binnenkort geserveerd worden in de Jaarbeurs van Utrecht en in Stadhuis Gemeente Utrecht. Voor ondernemers is de kroket bij verschillende groothandels te verkrijgen.

De legende wordt ook nog eens verteld in onderstaande animatie:

Roger Bloem

Roger Bloem is een marketeer met vakantie die zijn passie voor fastfood en de snackwereld deelt via CityGuys.nl. Hij werkte o.a. als Format Marketeer bij het NS Stations Retailbedrijf (o.a. Smullers) en bij Burger King in verschillende functies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *