Wie een frikandel eet is duurzaam bezig

frikandel speciaalNederland loopt voorop in het verwerken van seperatorvlees. Dit zijn vleesresten die achterblijven op het karkas en gebruikt worden voor knakworsten, diepvriesburgers, slavinken en frikandellen. Wie een dergelijke snack eet is dus eigenlijk duurzaam bezig zegt Peter Koolmees.



Peter Koolmees is weefselonderzoeker en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Door de restjes optimaal te benutten gaat er niets verloren. Daarin zijn we een stuk verder dan andere landen. Bang voor de gezondheid hoeven we niet te zijn want het vlees moet aan hoge eisen voldoen. De restjes en botten die niet geschikt zijn voor consumptie gaan onder meer naar huisdieren toe. Het hogere segment dierenvoer is soms prijziger dan een snack.

Overigens geeft de hoogleraar veterinaire volksgezondheid toe dat hij ondanks (of dankzij) jaren onderzoek ook nog af een toe een frikandel eet.

Deel dit snacknieuws op:

1 thought on “Wie een frikandel eet is duurzaam bezig

Laat een reactie achter op Truus Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *