Zo maakt u zelf een frikandellenvlaai
Kent u hem nog, de frikandellenvlaai? Deze taart was in 2016 even de meest besproken snack van Nederland. Misschien heeft u het gemist of bent u niet naar het zuiden afgereisd om de vlaai te proberen. Dan is dit alsnog u kans want via Facebook stuurde Thomas Kooiman ons het recept van een frikandellenvlaai. Zo kunt u de vlaai dus zelf maken!
Natuurlijk dient u eerst in kopen te doen bij de supermarkt. U heeft daarvoor de volgende ingrediënten nodig:
- 10 frikandellen
- lekker veel ui
- Mayonaise
- Ketchup
- Curry
- Eieren
- Slagroom of melk
- Peper en zout
- Bladerdeeg
- Optioneel: broccoli
- Geraspte kaas
Verwarm uw oven voor op 200 graden. Frituur de 5 frikandellen. Hak de frikandellen in hele kleine stukjes. Begin vervolgens aan het maken van het mengsel van ei en slagroom/melk. Voeg hier de gehakte frikandelstukjes aan toe. Hak een grote ui of wat kleinere uitjes fijn en gooi deze in het mengsel. Voeg naar smaak veel mayonaise en curry of ketchup toe. Peper en zout toevoegen is ook een aanrader. Om het geheel net iets gezonder te maken of zoals Thomas dat zegt “van een lekkere frisse bite te voorzien” kunt u van te voren een broccoli stomen of koken, deze in kleine stukjes snijden en door het mengsel gooien.
Goudkleurig
Zodra het mengsel af is bedekt u de taartvorm met bladerdeeg. Daarna moet het mengsel in de vorm worden gegoten. Frituur nog 5 frikandellen, snij ze doormidden en leg ze bovenop de taart in een leuk patroontje. Top vervolgens af met wat kaas en stop de creatie in de oven! Laat de taart in de oven tot hij gaar is. U kunt dit controleren doordat de kaas er mooi goudkleurig uit ziet.
Opdienen kan geheel naar wens met ketchup, curry en mayonaise.
Veel dan aan Thomas Kooiman voor het delen van het recept en de foto’s.