Nederlandse frietkampioen Siem van Bruggen wint WK Friet Bakken

Nederland mag juichen want Siem van Bruggen heeft tijdens het WK Friet Bakken 2025 in Arras de prestigieuze titel Frite Authentique gewonnen. Van Bruggen, eigenaar van de Utrechtse frietzaak Dapp, overtuigde de jury met zijn perfect gebakken, krokante frietjes en zorgvuldig geselecteerde aardappels.

Het WK Friet Bakken, dat plaatsvindt in Arras, trekt professionele frituurders en creatieve amateurs van over de hele wereld. De wedstrijd kent verschillende categorieën, waaronder Familiale Friet, Creatieve Friet, Wereld Friet en Sauzen. Beoordelingscriteria zijn smaak, presentatie, originaliteit en techniek, van het snijden tot het frituren. Nieuw dit jaar waren ook hartvormige frietjes in sommige categorieën, een speelse twist die voor extra aandacht zorgde.

Naast Van Bruggen wisten ook andere deelnemers uit België en Frankrijk prijzen te pakken. Zo won Jason Meekers uit België de Frite du Monde, Sophie Moindre uit Frankrijk de Frite Familiale, Fanny Bouyagui de Frite Créative en Alexandre Blondiaux de Sauce Frite. Met deze internationale competitie benadrukt het WK Friet Bakken niet alleen vakmanschap, maar ook creativiteit en plezier in het bereiden van de klassieke friet.

Voor Nederland is het een mooie erkenning: Siem van Bruggen bewijst dat Nederlandse friet zowel authentiek als wereldklasse is.

Deel dit op

Meer vet nieuws

Burger King: Japan losse burger

Burger King Japan verkoopt nu… gewoon losse burgers

Burger King staat bekend om burgers, groot en soms een tikje vreemd. Maar in Japan pakken ze het deze maand wel héél minimalistisch aan: je kunt er nu losse beef patties bestellen. Geen broodje. Geen sla. Geen tomaat. Gewoon een sappig stuk vlees, netjes in een bakje.

McDonald's Big Arch

De Big Arch van McDonald’s nu ook in Nederland verkrijgbaar

Na eerdere introducties in Canada, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en Australië, is de Big Arch vanaf nu ook in Nederland te bestellen. De burger, die in het buitenland al populair bleek, staat bekend om zijn forse formaat en rijke combinatie van smaken.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *