iDough iDough

Ben & Jerry’s voert bijzondere actie

iDough iDoughDe senaat in Australië weigert het homohuwelijk te legaliseren en daarom is Ben & Jerry’s overgegaan tot actie. Het bedrijf dat naast het lekkere ijs ook bekend staat om haar activisme, heeft sinds deze week een hele opmerkelijke regel ingevoerd in alle Australische vestigingen. Tot 9 juni is het verboden voor haar werknemers in Australië om nog langer twee bolletjes ijs van dezelfde smaak te verkopen.

Ben & Jerry’s voor homohuwelijk
In een officiële verklaring spreekt het bedrijf zich uit tegen de huwelijksongelijkheid. “We believe love comes in all flavours and that everyone should get the choice”, plaatst het bedrijf op Twitter. Met de actie hoopt Ben & Jerry’s aandacht te krijgen voor gelijke rechten en mensen te stimuleren om in actie te komen. Iedereen kan online een petitie ondertekenen en in elk filiaal zijn regenboogkleurige brievenbussen geplaatst zodat klanten contact op kunnen nemen met lokale politici.

iDough iDough

Eerdere acties Ben & Jerry’s
Het is niet de eerste keer dat het bedrijf actie voert voor de legalisering van het homohuwelijk. Op de website staan LGBT-rechten als een van de speerpunten genoemd van het bedrijf. Ook in Duitsland, Ierland en Nieuw-Zeeland voerde Ben & Jerry’s in het verleden actie voor het homohuwelijk. In 2015 werd in Amerika met een speciale verpakking van de smaak cookie dough de legalisering van het homohuwelijk gevierd.

Skittels en Burger King voor homohuwelijk
Ben & Jerry’s is niet het enige bedrijf dat actie voert voor homorechten. Ook Burger King en Skittles hebben in het verleden campagnes opgezet in het kader van de Gay Pride.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *